“Deze exorbitante verhogingen moeten zo snel mogelijk worden teruggedraaid. Mensen raken in een isolement!”

Hart voor Den Haag komt in verweer tégen de schandalige verhoging van de parkeertarieven die het college van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA over de hele stad aan het invoeren is. Een parkeervergunning gaat voor één auto van 66,60 euro naar maar liefst 90 euro per jaar. Voor een eventueel tweede of derde auto, vaak nodig voor woon-werk-verkeer, moeten automobilisten honderden euro’s aftikken. Verder stijgt in de stadsdelen Centrum en Scheveningen het straatparkeren naar 6,50 euro per uur en worden betaald parkeergebieden fors uitgebreid.

“Het regent bij ons klachten over deze schandalige verhogingen. Mensen voelen zich overvallen en stellen niet gekend en betrokken te zijn bij de besluitvorming”, aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Jelle Meinesz, die wijzen op het feit dat er geen draagvlakmetingen zijn verricht. “Daarom starten we een petitie om het verhogen van de parkeertarieven en de uitbreiding van betaald parkeren terug te draaien.”

Eenzaamheid neemt toe

Fractievertegenwoordiger Damien Zeller stelt de laatste weken vele reacties binnengekregen te hebben van mensen die bang zijn dat bezoek vanwege de hoge parkeertarieven zal afnemen. “Bewoners zijn bang dat zij minder bezoek krijgen door de verhogingen, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Ouderen en mensen met een laag inkomen zijn flink de dupe van deze verhogingen”, aldus Zeller.

Melkkoe

De Mos en Meinesz moeten lijdzaam vaststellen dat de autogebruiker wordt gebruikt als ordinaire melkkoe.

“Aan de vele reacties die we binnenkregen via social media en via de mail, kunnen we duidelijk zien dat er geen draagvlak is voor deze knotsgekke plannen. Voor Jan Modaal is de auto straks simpelweg niet meer te betalen. Ook ondernemers slaan alarm. Zij zijn bang dat er straks veel minder klanten en gasten komen. Een avondje uit of winkelen gaat vele tientallen euro’s meer kosten als de auto wordt gebruikt”, aldus beide raadsleden die hopen dat door een massaal ingevulde petitie, het college alsnog zal terugkomen op haar anti-autobeslissingen.

PETITIELINK – Stop parkeertariefverhoging (hartvoordenhaag.nl)