Raadslid William de Blok: ‘De gang van zaken zorgt nog steeds voor kopzorgen bij bewoners’

Raadslid William de Blok van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos heeft begin vorig jaar samen met een belangenbehartiger van de bewoners, uit het sociale huurwoningen complex aan de Lippe Biesterveldweg, Duijvestijnstraat, Kapelaan Meereboerweg en Margaretha van Hennebergweg, een enquête afgenomen onder de bewoners. In het complex van Wooncorporatie Staedion was een renovatie gepland.

De uitkomst van deze enquête was verwerkt in 36 schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. “De antwoorden op deze vragen heeft een veelvoud aan nieuwe vragen opgeleverd. De rode draad is dat er veel ruis is tussen wat de gemeente en Staedion beweren en wat de bewoners zien en ervaren”, aldus De Blok.

Inmiddels zijn de renovatiewerkzaamheden in volle gang. Het blijft klachten regenen vanuit bewoners die ontevreden zijn over de gang van zaken. “Plannen worden eenzijdig aangepast, de opleverdatum wordt niet gehaald en gebrek aan communicatie zijn veel gehoorde klachten”, aldus raadslid De Blok.

Bij de bespreking van de prestatieafspraken met de corporaties zal raadslid De Blok aandacht vragen voor deze renovatie. Ook is De Blok samen met bewoners bezig vervolgvragen op te stellen. Vanuit het complex zullen enkele bewoners gebruik maken van hun recht om in te spreken tijdens een vergadering van de Haagse gemeenteraad.