William de Blok dient motie in: “Kies ook voor bewoners in Molenwijk en niet louter voor de poen van ontwikkelaars”

De Haagvliet splijt de Binckhorst van de rest van Laak. Aan de oever van de Haagvliet aan de Binckhorst zijde komen voorzieningen die ook voor bewoners aan de overkant van de watergang in de Molenwijk en de Noordpolderbuurt een prettige toevoeging kunnen zijn. 

In het Junopark is onder meer ruimte gereserveerd voor een basisschool en 4000 m2 maatschappelijke diensten. Er is ook een roeivereniging en langs het water komt over een lengte van 1,3 km een park (Waterfrontpark) van hoogwaardige kwaliteit met ook sport en speel voorzieningen. 

Het stuit Hart voor Den Haag-raadslid William de Blok tegen de borst, dat het stadsbestuur vooralsnog geen brug wil realiseren over de Haagvliet. Hoewel ook in de Visie die door Lanschapsarchitecten is opgesteld staat dat een brug over de Haagvliet uitgangspunt is voor een succesvolle ontwikkeling van het park. “Elk debat vraag ik om deze brug, maar het stadsbestuur wil er niet aan. Het lijkt alsof het stadsbestuur hier een dubbele agenda heeft, dat het stadsbestuur naar de pijpen danst van ontwikkelaars, die niet willen dat een vooroorlogse stadswijk word aangesloten op een Yuppen enclave. Het word tijd dat het stadsbestuur op komt voor haar bewoners en niet louter kiest voor de poen,” aldus De Blok. 

In de komende raadsvergadering dient De Blok een motie in om de realisatie van een brug mee te nemen in het nog aan te leggen Waterfrontpark.