“Den Haag is een ware jungle aan de Noordzee aan het worden, het groenonderhoud is om te janken zo slecht”
De raadsleden Richard de Mos en René Oudshoorn zijn helemaal klaar met het vele onkruid in de stad en eisen actie van de gemeente. De partij ontvangt, o.a via haar meldpunt De Mos Meldt, signalen dat op vele plekken in de stad het onkruid welig tiert.
“Als we de erbarmelijke staat van het groenonderhoud in veel wijken en straten zien, dan zie je dat Den Haag onder het huidige stadsbestuur verandert in een jungle. Dat zorgt voor een beeld van verloedering. Een slechte zaak”, roepen de raadsleden van de grootste partij in de Haagse gemeenteraad. Zij roepen mensen op om slecht onderhoud te blijven melden.
Het hoogstaande onkruid kan, bijvoorbeeld als het in het verkeer het zicht belemmert, gevaarlijke situaties opleveren. Denk daarbij aan kruisingen en oversteekplaatsen die onoverzichtelijk zijn geworden. Bovendien is ook nog eens uitnodigend voor ongedierte, benadrukken De Mos en Oudshoorn. “Het is in veel wijken al een heus rattenparadijs geworden. Mede dankzij het feit dat dit college weigert voldoende te investeren in groenonderhoud.”
De beide raadsleden vragen zich hardop af of er überhaupt nog een piek gaat naar onkruidbestrijding. “Het is bizar, de entrees van de stad kenmerken zich met torenhoog onkruid. Mensen, waaronder veel ouderen, kunnen nu niet op bankjes zitten omdat het groen te hoog staat. Bovendien irriteert men zich groen en geel aan slecht onderhouden groen, dat hele straten heeft overwoekerd. Hier betalen de mensen toch hun belastingcentjes niet voor?”
Meldingen 14070 niet of nauwelijks opgepakt
Hart voor Den Haag weet dat de medewerkers van Stadsbeheer heel hard werken om het onkruid van de straten en stoepen weg te halen. “Aan hen ligt het niet. Ze hebben gewoon een gigantisch tekort aan mankracht omdat het stadsbestuur geen jota schijnt te geven om de buitenruimte in deze stad”, aldus De Mos en Oudshoorn, die willen dat er meer geld gaat naar zowel groenonderhoud als naar de bestrijding van afval. “De leefbaarheid komt steeds verder onder druk te staan. Steeds vaker hoort Hart voor Den Haag dat meldingen via 14070 niet of nauwelijks worden opgepakt.”
Lees hier onze schriftelijke vragen