Raadslid Coen Bom: “Keihard optreden tegen hardleerse hondenbezitters!”

Weer raak.
Zaterdag 8 juli was het wéér raak. Voorbijgangers troffen – op één van de warmste dagen in deze zomer- een zwaar oververhitte hond aan in een busje. Gelukkig kon deze arme viervoeter nog net op tijd uit zijn ‘crematorium op wielen’ worden bevrijd en hopelijk ondervindt hij geen blijvende medische gevolgen van dit vreselijk avontuur.

Raadslid Coen Bom en fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg vinden het onvoorstelbaar dat, ondanks alle waarschuwingen op radio, tv en social media om je huisdier niet in een afgesloten auto achter te laten, dierenbezitters dit nog steeds doen.
Van Stuyvenberg: “Deze zware vorm van dierenmishandeling moet dan ook, net zoals alle andere vormen van kwellingen, zwaar bestraft worden met alle mogelijke middelen die hiervoor ter beschikking staan.”

Levenslang houdverbod.
Hart voor Den Haag springt vaker in de bres om dierenleed te voorkomen en daders harder aan te pakken. In 2018 was het raadslid René Oudshoorn die, ook na een voorval van achterlaten van een hond in een auto, een positieve beantwoording op zijn gestelde vragen kreeg. Destijds heeft het college toegezegd om met de G4 in gesprek te gaan om de daders van dierenmishandeling een (levenslang) houdverbod van dieren op te leggen.

Bom en Van Stuijvenberg vragen zich af hoe het met deze toezegging staat. Bom: “De daders zijn bij het achterlaten van hun dieren in de auto gewoon bekend. Niemand hoeft zich af te vragen hoe dat arme dier in die situatie terecht is gekomen, want het bewijs ligt in hun eigen voertuig. Wederom pleiten we voor een lokaal houdverbod en namens Hart voor Den Haag zal ik dan ook opnieuw schriftelijke vragen over deze kwestie stellen. Het moet ophouden met dierenmishandeling en laten we als mooiste stad achter de duinen nou maar een landelijk voorbeeld gaan stellen.”

Lees hier onze schriftelijke vragen