Fractievoorzitter Dubbelaar: ‘Een linkse monstercoalitie van vijf partijen is een ramp voor onze stad!’

Hart voor Den Haag/Groep de Mos noemt het besluit om met VVD, D66, GroenLinks, CDA en de PvdA onderhandelingen te starten gericht op de vorming van een nieuw stadsbestuur ‘een ramp voor de stad’.

Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar: “Niemand in de stad heeft hiervoor gekozen. Schaamteloos geeft de VVD steun aan een linkse minderheid om de stad te besturen. Terwijl linkse partijen synoniem staan aan hogere lasten. Dit is slecht voor de stad, want dit gaat onze inwoners geld kosten. Wij houden ons hart vast en het is bizar dat wij als grootste partij niet serieus worden betrokken.”

Aan tafel

Arjen Dubbelaar wil alsnog aan de onderhandelingstafel: “Wij hebben eerder ook aangegeven onze verantwoordelijkheid te willen blijven nemen, desnoods met twee andere wethouders. Dit scenario is helaas nooit serieus besproken. Wat nu hoogstwaarschijnlijk rest is ouwe jongens krentenbrood, de oude politieke kartelpartijen die onze stad weer innemen. Zeer triest en het getuigt van lak aan de kiezer”. Dubbelaar spreekt ook een duidelijke voorkeur uit: “De meeste logische coalitie is HvDH, VVD, D66 en het CDA en heeft met 50PLUS erbij ook een ruime meerderheid (25 zetels). De grootste partij hoort in het stadsbestuur, dus wij komen graag aan tafel!”