Ralf Sluijs: “Wortelopdruk duwt stenen de grond uit”


In het hart van Houtwijk rijzen enkele straatstenen als onwrikbare pilaren uit de grond. Vanwege flinke worteldruk liggen parkeervakken ter hoogte van de John Radeckerkade schots en scheef. Hart voor Den Haag trekt aan de bel en heeft met ‘De Mos Meldt’ ook een meldpunt geopend voor scheve stoeptegels en onbegaanbare straten.

De straten in Houtwijk zijn recent door de gemeente Den Haag hersteld om de buurt weer wat veiliger te maken en het aanzien te verbeteren. “Dat heeft op deze locatie niet veel uitgehaald. Het ziet er bijkans nog slechter uit dan voorheen. De wortelopdruk duwt stenen gewoon de grond uit”, zeggen stadsdeelraadslid Ralf Sluijs en wijkvertegenwoordiger én bewoner Oscar Olierook. 

Afvalcontainers verplaatst

Bewoners van de John Radeckerkade klagen steen en been over de herinrichting van de Gerrit van der Veenlaan. “Ze zeggen dat de straat veel langer afgesloten was dan was beloofd, wat voor flink wat overlast heeft gezorgd. Mensen moesten dagelijks keren in de straat vanwege plotselinge blokkades en een doodlopende weg”, zegt Olierook die ook stelt dat de afvalcontainers naar het begin van de straat verplaatst. “Een hele opgave, vooral voor de oudere bewoners.”

Meldpunt

Voor dit soort situaties heeft Hart voor Den Haag het meldpunt ‘De Mos Meldt’ in het leven geroepen waar bewoners op een laagdrempelige wijze melding kunnen maken van scheve stoeptegels, onbegaanbare straten door wortelopdruk, bijplaatsingen bij vuilcontainers etc. De grootste partij zet deze meldingen dan direct door naar de gemeente om ze zo spoedig mogelijk opgelost te krijgen.  Melden kan via de Facebookpagina ‘De Mos Meldt’ of door een mail te sturen naar demosmeldt@hartvoordenhaag.nl