Stadsdeelraadslid Ralf Sluijs: “Met veel schoolgaande kinderen hoort het hier gewoon veilig te zijn”

Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs en wijkvertegenwoordiger Laurens Boers trekken aan de bel over de onveilige verkeerssituaties in de Viandenstraat. Naar aanleiding van gesprekken met omwonenden wil de grootste partij dat het stadsbestuur ingrijpt. ‘Ongeluk lijkt kwestie van tijd.’

Een straat waar zo veel kinderen op weg van en naar school gebruik van maken hoort gewoon veilig te zijn”, aldus Sluijs en Boers die van bewoners diverse voorbeelden van onveilige situaties hoorden. “Veel te hard rijdende (bestel)busjes door een gebrek aan drempels of wat ervoor door moet gaan, laden- en lossen door grote vrachtwagens bij de Aldi op een onoverzichtelijke hoek en het gebrek aan een oversteekplaats bij notabene een speeltuin”, sommen de Hart voor Den Haag vertegenwoordigers op die stellen dat door de onoverzichtelijkheid en het ontbreken van degelijke verkeersdrempels, een (ernstig) ongeluk een kwestie van tijd lijkt.


Verloederde speeltuin

Ook het verloederde speeltuintje op het Mecklenburgplein mag van Hart voor Den Haag een fikse opknapbeurt krijgen. “Buiten het feit dat de verkeerssituatie er rondom heen verre van veilig is, ligt ook de kinderspeelplaats zelf er abominabel bij. Afgebladderd schilderwerk, verrot hout, onkruid wat welig tiert; hier wordt natuurlijk geen kind vrolijk van. Opknappen dus”, zegt Sluijs.


Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen.