Nino Davituliani: “Het weghalen de veiligheidscamera hakt erin bij bewoners.”

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil de overlast van hangjongeren in Spoorwijk aanpakken. De partij heeft reeds in de zomer van 2019 raadsvragen gesteld naar aanleiding van structurele nachtelijke overlast die de bewoners slapeloze nachten bezorgde. Als gevolg van de raadsvragen van het raadslid  is destijds een veiligheidscamera opgehangen. De nachtelijke rust leek dan ook teruggekeerd te zijn tot dat het college – om voor de partij onduidelijke redenen – de veiligheidscamera heeft laten weghalen. De verontwaardigde bewoners trokken  daarom wederom aan de bel bij Hart voor Den Haag. Raadslid Nino Davituliani is not amused: “Dit is een bizarre actie van het college! Het weghalen van de veiligheidscamera hakt hard erin bij de bewoners. En waarom? Het wordt op deze manier weer onveiliger en zijn eerder toch niet voor niets geplaatst?”.

Volgens Davituliani neemt het college de overlast van hangjeugd die de inwoners van Spoorwijk allang in de greep houdt ‘niet serieus’. “Terwijl er tot diep in de nacht wordt geschreeuwd”, zegt zij. Uit de gesprekken die het raadslid met de bewoners heeft gevoerd is gebleken dat verschillende bewoners bang zijn voor de groep jongeren die ze als dreigend ervaren. Davituliani: “Wij zullen dit onderwerp blijven agenderen tot dat er een blijvende oplossing komt. Het kan niet zo zijn dat buurtbewoners nog langer in deze terreur moeten leven.”

Via raadsvragen pleit Davituliani voor het terughangen van de camera en het instellen van samenscholingsverbod in het gebied. Het raadslid heeft hiervoor vorig jaar zomer gepleit.

Lees hier onze schriftelijke vragen