Ralf Sluijs: “Bewoners zijn het spuugzat dat de gemeente nergens op reageert en nul actie onderneemt”

De stoepen rondom de Koos Meindertsschool in Houtwijk zijn praktisch onbegaanbaar door wortelopdruk van de bomen. Bewoners trekken al jaren aan de bel bij de gemeente maar krijgen geen enkele reactie laat staan dat de situatie wordt opgelost. Hart voor Den Haag springt nu in de bres. 

Het betreft de stoep die evenwijdig loopt met de zijkant van de Koos Meindertsschool en de gemeente heeft aan het begin en het einde van deze stoep afsluitingen geplaatst. “Maar kleine peuters en kleuters die naar school moeten laten zich hierdoor niet tegenhouden”, zegt stadsdeelraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag. “Integendeel zou ik bijna willen zeggen, want wanneer ouders hun auto aan die kant parkeren moeten ze verplicht over de onbegaanbare stoep naar de ingang van de school lopen omdat het niet anders kan”, stelt Sluijs die er, samen met wijkvertegenwoordiger Oscar Olierook, op wijst dat er bijna dagelijks kleine kinderen vallen door het ontbreken van stoeptegels. 

Tientallen meldingen

“Ik ben door diverse schoolouders en bewoners aangesproken dat ze de gevaarlijke situatie al tientallen keren hebben gemeld bij de gemeente maar dat daar niet eens op gereageerd wordt”, zegt Olierook. “Bewoners zijn het spuugzat dat de gemeente nergens op reageert en nul actie onderneemt”, vult Sluijs aan die raadsvragen stelt om een permanente oplossing af te dwingen. “Met gezwinde spoed gaarne, dit heeft al veel te lang geduurd.” 

Lees hier onze raadsvragen: https://www.hartvoordenhaag.nl/raadsvraag/17-januari-schriftelijke-vragen-onbegaanbare-stoepen-houtwijk/