Raadsleden De Mos en Meinesz: “Collegeplannen zetten wijk compleet op slot!”

Hart voor Den Haag organiseert volgende donderdag 25 april een protestmars tegen het autoluw maken van de wijken Transvaal en Schilderswijk. (1)

“De afsluiting van de Haagse Hoefkade en de Parallelweg zijn bewoners en ondernemers een doorn in het oog. (2) “Zij noemen de afsluiting een fiasco. Bewoners doen er soms wel een uur langer over om thuis te komen, hulpdiensten lopen vast en bij ondernemers is de moed door het omzetverlies in de schoenen gezonken,” aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Jelle Meinesz die willen dat de doorstroming wordt hersteld.

Kaapstraat

Ook de afsluiting van de Kaapstraat in het Haagse Transvaalkwartier moet worden teruggedraaid. Hart voor Den Haag had hierom gevraagd nadat ondernemers aan de bel trokken over de chaos en onveilige verkeerssituatie die hierdoor is ontstaan. (3) “Eerder stemde een meerderheid van de raad tegen, ook al is er nooit een officieel verkeersbesluit genomen over de maatregel. We horen nu dat meerdere partijen zeggen dat de beslissing om de Kaapstraat af te sluiten niet de juiste is geweest,” aldus De Mos en Meinesz.

Hobbemaplein

De Mos en Meinesz noemen de voorgenomen  herinrichting van het Hobbemaplein de doodsteek voor Transvaal en de Haagse Markt. De petitie die

Hart voor Den Haag is begonnen om het Hobbemaplein bereikbaar te houden is inmiddels bijna 1.000 keer getekend. “De 25e willen we  de herinrichtingsplannen van de gemeente inzake het Hobbemaplein van tafel vegen,” aldus De Mos en Meinesz.

Op alle genoemde onderwerpen zal Hart voor Den Haag moties indienen. De partij rekent op behoorlijk wat steun uit de stad.

(1) https://www.facebook.com/share/s9NRepXkuCNBgjtG/?mibextid=9l3rBW

(2) https://www.omroepwest.nl/amp/nieuws/4428450/opnieuw-protest-tegen-wegafsluitingen-haagse-schilderswijk

(3) https://www.ad.nl/den-haag/kaapstraat-blijft-dicht-ook-zonder-verkeersbesluit-wat-krijgen-we-nou~a51aa605/

(4) https://www.hartvoordenhaag.nl/petitie-bereikbaar-hobbemaplein/