Fractievoorzitter Richard de Mos: “Morgenstond dreigt afvoerputje te worden: wijk kent grote problemen”

De fractie van Hart voor Den Haag is volop in de wijken te vinden. Samen met stadsdeelvoorzitter Escamp Raymond van Drunick was Richard de Mos onlangs op wijkwandeling in Morgenstond. Bewoners hebben steeds meer last van afval en de hiermee samenhangende komst van ratten.

Rattenoffensief 2.0 en verloedering van de straten

Bewoners gaven aan steeds meer ratten op straat en in de tuinen te zien. De Mos: “De gemeente moet veel strenger handhaven op het gooien van eten op straat. Er belanden soms hele broden in de bosjes. Ook kan de gemeente meer van de zogenoemde broodcontainers plaatsen waar bewoners overtollig brood in kunnen deponeren. Dit is een effectief middel gebleken tegen ongedierte. Nu dreigt Morgenstond een heus rattenparadijs”, aldus De Mos die pleit voor een Rattenoffensief 2.0. “Naast boetes, broodcontainers, ook inzet op voorlichting, preventie en het verdelgen van de rat.” 

Bewoners en ondernemers hebben ook dagelijks last van fout geparkeerde deelscooters: “Sinds de helmplicht is de overlast van deze deelscooters gelukkig al iets minder, maar mensen hebben in Morgenstond nog veel last die fout geparkeerde deelscooters. De gemeente zou net als op andere drukke plekken zorgen voor stallingsplaatsen.”

Verlichting tophalte


De relatief nieuwe tophalte aan de Leyweg vertoont vaak al kuren, de verlichting van de deze halte werkt vaker niet dan wel. “Als de verlichting bij een tramhalte niet werkt voelen mensen zich sneller onveilig en dit trekt ongure types aan. De gemeente zou vaker een ronde moeten doen langs tramhaltes samen met de HTM om te zorgen dat deze simpelweg werken ,aldus Richard de Mos die de gemeente verzoekt om met gezwinde spoed te zorgen voor deugdelijke verlichting. “Het zou, zeker bij regen, ook prettig zijn als het dak van de tophalte eindelijk waterdicht wordt gemaakt.” 

Muurkunst Hengelolaan

In Morgenstond zijn er veel muurschilderingen en teksten van bekende Hagenaars. Zo zit er aan het begin van de Hengelolaan en de kruising met de Loevesteinlaan een kunstwerk op de zijkant van het gebouw. Dit gebouw zal binnenkort gesloopt worden. “De Mos: We zien deze kunstwerken het liefst behouden blijven, en idealiter op dezelfde plek terugkomen. Dus de kunstwerken zouden in het geheel geplaatst moeten worden op de nieuwbouw”  

Lees hier onze schriftelijke vragen