Sinds 1 juni 2019 is de nieuwe “taxibus” AV070, uitgevoerd door Noot uit Ede, actief in onze stad. Dit aanvullend en aangepast vervoer is vooral bedoeld voor mensen met beperkingen en hierdoor niet of nauwelijks met het openbaar vervoer kunnen reizen. Mensen kunnen dankzij deze WMO-voorziening een bezoek brengen aan bijvoorbeeld familie of vrienden of een andere activiteit. Dit om sociaal isolement te voorkomen. Hart voor Den Haag stelt verschillende klachten te hebben gekregen.

Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) heeft de AV070 in haar portefeuille zitten en loopt met regelmaat tegen grote problemen en klachten aan: “Dit verhaal gaat over twee oudere mensen, waarvan meneer gebruik maakt van een rollator, die een leuke dag op de volkstuin hadden doorgebracht en om 22:00 hun vervoer hadden gereserveerd. Keiharde afspraak met de vervoerder is dat er een kwartier voor en een kwartier na de gereserveerde tijd opgehaald mag worden, immers, men moet altijd rekening kunnen houden met verkeerssituaties. Deze mensen zaten om 21:45 al klaar op het bankje buiten de volkstuin en een toevallige passante zag ze om 22:30 uur zitten. Na het vragen wat de mensen daar op dat late uur nog deden, hoorden ze dus dit verhaal. Mevrouw had al gebeld met de centrale, maar door het grote aantal wachtenden voor haar, was haar beltegoed inmiddels op. De aardige mevrouw gaf haar telefoon en toen er eindelijk contact met de centrale was, bleek dat ten eerste de rit nog niet was ingepland en ten tweede er alleen rekening was gehouden met 1 persoon zonder rollator. De wachttijd kon nog wel een uur tot anderhalf uur gaan duren. De aardige mevrouw aarzelde geen moment en heeft het oudere echtpaar met haar eigen auto thuisgebracht. Wat als ze deze mensen nou niet had gezien of niets had gevraagd? Hoe hadden ze dan thuis moeten komen? Of hadden ze de nacht op dat bankje door moeten brengen?” aldus Van Stuijvenberg. “Het regent klachten over de zeer slechte bereikbaarheid van de centrale, de communicatie die niet meer mogelijk is tussen chauffeur en klant tot aan de enorme vertragingen. We hebben het hier wel over een kwetsbare groep mensen die juist de deur uit zouden moeten om leuke dingen te kunnen gaan doen. Mij hebben al signalen bereikt van gebruikers die niet meer durven te reserveren en daardoor de deur niet meer uitkomen. Dit kan echt niet en moet heel snel gaan veranderen!”

Raadslid Janice Roopram stelt vragen aan het stadsbestuur en wil dat de afspraken met de vervoerder met de gemeenteraad worden gedeeld. Ook vraagt ze naar het functioneren van de centrale en de wachttijden.

Lees hier onze schriftelijke vragen