Raadslid William De Blok: “De problematiek in deze wijk verdient specifieke aandacht”

Samen met vertegenwoordigers van de wijkvereniging Bezuidenhout West liep raadslid William de Blok eind november een ronde door de wijk. Deze wandeling heeft heel wat informatie opgeleverd. Deze vragen zijn verwerkt in raadsvragen aan het stadsbestuur.

De Blok stelt raadsvragen over het handhaafregime, het stuk niemandsland aan de Prins Willem Alexanderweg bij de onderdoorgang onder het Prins Bernhardviaduct, het afnemende veiligheidsgevoel van de bewoners aan de Spoorzone, de slechte toegankelijkheid van het Schenkviaduct, de geluidswal langs de Schenkkade en het grasveld achter de Timmerfabriek. “De vragen zijn heel divers van karakter, net zoals de wijk. Deze wijk, de problematiek die hier speelt, verdient dan ook specifieke aandacht,” aldus De Blok.

Eind januari zal de bespreking van het Central Innovation District (CID) plaatsvinden in de Haagse gemeenteraad. Ook voor Bezuidenhout West zal deze ontwikkeling gevolgen hebben, overigens net zoals voor heel Bezuidenhout. “Bezuidenhout groeit met zo’n 20.000 inwoners door de realisatie van het CID. Maar in de huidige plannen is nog weinig rekening gehouden met het reserveren van ruimte voor voorzieningen. Ik zal onder meer aandacht vragen voor de realisatie van een school in Bezuidenhout West, die is er nu niet maar er is wel ruimte voor,” besluit De Blok.

Lees hier onze schriftelijke vragen