Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil korte metten maken met bedelaars die de stad onveilig maken. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad heeft het invoeren van het bedelverbod hoog in het vaandel staan. Hart voor Den Haag heeft klachten over aanhoudende overlast van bedelaars gekregen uit Loosduinen, waar met name het winkelcentrum aan de Loosduinse Hoofdstraat momenteel regelmatig ten prooi valt aan bedelaars.

Raadslid Davituliani legt uit: “De Loosduinse Hoofdstraat wordt momenteel verstoord door bedelaars. Een tipgever vertelde ons dit in het meest extreme geval vier keer per dag te hebben geconstateerd op verschillende tijden. Het zouden vooral patiënten van Parnassia zijn. We willen dat het stadsbestuur gaat kijken naar uitbreiding van het bedelverbod richting andere winkelcentra. Zowel bewoners als ondernemers ervaren veel last van bedelaars en dus moet er korte metten mee worden gemaakt!”

Ook vraagt Hart voor Den Haag in algemene zin naar de handhaving van het bestaande bedelverbod, dat bijvoorbeeld van kracht is op Het Plein en de Haagse Markt. Davituliani: “Ook hierover horen we klachten, dat er meer bedelaars zijn. We vragen daarom de stand van zaken op en hoeveel er momenteel op bedelen gehandhaafd wordt!”

Lees hier onze schriftelijke vragen