Ralf Sluijs: “Stop de willekeur en laat evenementenbranche open gaan!” 


De Nederlandse evenementenbranche ligt al ruim anderhalf jaar stil. “We moeten opkomen voor zowel alle 101.000 mensen die werkzaam zijn in deze branche als voor haar vele bezoekers,” aldus Hart voor Den Haag raadslid Ralf Sluijs, die de coronamaatregelen al lange tijd niet meer uit te leggen vindt. “De Formule 1 op Zandvoort en volle voetbalstadions zijn geweldig, maar gooi de financieel zwaar getroffen evenementenbranche nu ook volledig open.” 


De evenementenbranche ging op 21 augustus de straat op tegen het willekeurige kabinetsbeleid en om te vechten voor heropening van de evenementensector op volledige capaciteit. Ondanks het gigantische succes met ruim 70.000 demonstranten bleef het oorverdovend stil in Den Haag.Daarom organiseert ze op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars in 11 steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.


“Met Hart voor Den Haag zijn we uiteraard in de Hofstad en zullen een stuk meerijden op de truck van DJ Outsiders. Ik hoop dat heel veel mensen de evenementenbranche komen steunen,” aldus Sluijs. 


www.unmute-us.nl 

11 september, 14.00 uur, Den Haag