Voorzitter Didier Schellingerhout wil stem aan Haags jeugd geven.

Op woensdag 1 november om 20:00 uur vindt in de Haagse Bierkluis de herlancering plaats voor de jongerenbeweging van Hart voor Den Haag. Jongeren voor Den Haag presenteert dan haar nieuwe gezichten. Hiermee wordt een frisse impuls gegeven aan de betrokkenheid van jongeren bij de Haagse gemeentepolitiek.

Ons doel

Jongeren voor Den Haag heeft een helder doel voor ogen: jongeren betrekken bij de Haagse gemeentepolitiek.

“Dit doen we door toffe activiteiten, zoals politieke-cafés, workshops en acties, te organiseren. Met zoveel belangrijke beslissingen in onze stad, is het essentieel dat een jongerenpartij opkomt voor Haagse jongeren en dat deze groep een stem krijgt,” aldus de kakelverse voorzitter van de Hart voor Den Haag jongerenclub Didier Schellingerhout.

Partijleider Richard de Mos reageert verheugt op de herlancering van de jongerentak van Hart voor Den Haag.

“Er wordt nog steeds te veel over en te weinig mét jongeren gepraat, terwijl het credo toch écht is dat de jeugd de toekomst heeft,” aldus De Mos, die hoopt dat het Jongeren voor Den Haag lukt om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 een jongerenkandidaat te presenteren op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. “Dan heeft de jeugd een stem in de gemeenteraad. Hoop dat dit gegeven vee; jongeren zal aantrekken om zich bij Jongeren voor Den Haag aan te sluiten.”

Wat wil Jongeren voor Den Haag we bereiken?

Jongeren voor Den Haag heeft een duidelijk plan:

  1. Jongeren meer betrekken met de Haagse gemeentepolitiek: Jongeren voelen zich te weinig betrokken bij besluitvorming. Met Jongeren voor Den Haag willen wij die jongeren meer betrekken bij de Haagse gemeentepolitiek.
  2. Jongerenhuisvesting: We streven naar voldoende en betaalbare jongerenhuisvesting. Momenteel zijn er te weinig woningen voor studenten in Den Haag. Maar ook de niet-studerende jongeren hebben te weinig uitzicht op een woning in Den Haag.
  3. Uitgaansgelegenheden: Jongeren voor Den Haag wil een bruisend uitgaansleven in Den Haag. Momenteel is het uitgaansleven in Den Haag karig. Het is onveilig, klein en sfeerloos. Door Den Haag een boost te geven in het uitgaansleven willen we de jeugd een stimulerende omgeving bieden waarin zij hun vrije avonden kunnen doorbrengen, wat bijdraagt aan een bruisende uitstraling van Den Haag als stad.
  4. Veiligheid: Den Haag kampt met serieuze veiligheidsproblemen die de leefbaarheid in de wijk aantasten. Er is duidelijk toenamen van steek-schiet incidenten onder jongeren, om nog maar niet te spreken over straatintimidatie. Dat kan natuurlijk niet. Het is van belang dat jongeren zich veilig kunnen voelen in Den Haag.

De organisatie wordt aangevoerd door twee gedreven Haagse jongeren, die zich sinds juni intensief inzetten voor het opstarten van de organisatie en het opzetten van activiteiten voor jongeren gericht op de Haagse gemeentepolitiek.

  • Voorzitter: Didier Schellingerhout
  • Vicevoorzitter: Joël Hoeksma

Ook kan Jongeren voor Den Haag rekenen op de ondersteuning van een adviseur:

  • Damiën Zeller (Fractievertegenwoordiger voor Hart voor Den Haag)

Herlancering Jongeren voor Den Haag

Wanneer: woensdag 1 november, 20.00 uur

Waar: Haagse Bierkluis op Het Plein in Den Haag.

De Haagsche Bierkluis | Café Restaurant | Den Haag

Hier verwelkomen wij graag (potentiële) nieuw leden.

En maak kennis met onze raadsleden

Alvast lid worden?