ABN-AMRO heeft besloten om haar filiaal in het drukke winkelcentrum aan De Savornin Lohmanplein te sluiten. Volgens de directie is dit besluit genomen omdat steeds meer klanten hun bankzaken online of via een app regelen. “Vreemd” vindt raadslid Janice Roopram van Hart voor Den Haag/Groep de Mos: “Ons bereiken juist de geluiden dat veel ouderen de internetdwang zo langzamerhand meer dan zat zijn en op bezoek willen bij een gewone bank en praten met een medewerker om hun bankzaken te regelen.” Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg vult aan: “Denk ook aan mensen met een beperking, die het internet toch maar heel spannend vinden, of mensen die laaggeletterd zijn. Bovendien steekt de internetfraude enorm de kop op, hoe kunnen deze mensen zich hiertegen wapenen?”. 


ABN-AMRO stelt de mensen die hier behoefte aan hebben een internetcursus aan te willen bieden. “Dit is een pleister op de wond. Ik ken ouderen die via internet, vaak ook meer of meer gedwongen, hun boodschapjes doen of energierekening betalen, maar even zoveel ouderen vinden dat echt helemaal niets. Er wordt steeds geslepener gefraudeerd, deze schoften gaan echt niets uit de weg om geld af te kunnen troggelen”, zegt Roopram.

Als het aan Hart voor Den Haag ligt, blijft er dan ook zeker een bank bestaan in het bijna gereed zijnde prachtig verbouwde winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein. Roopram: 
“Het is hier druk, een werkelijk prachtig winkelcentrum met allerlei aanbod van mooie winkels. Het centrum ligt letterlijk centraal en dichtbij de Vogelwijk, Bohemen en ook Kijkduin. Aan winkelend publiek geen gebrek, mensen willen graag geld uitgeven, dus banken: kom en vestig je hier in ons mooie Loosduinen. Het college geeft aan dat Den Haag een seniorvriendelijke stad is. Maar hoe rijmt dit dat met het verdwijnen van een fysieke bank? Ouderen gaan niet alleen maar naar de bank om te pinnen? Juist nu in deze tijden van onzekerheid en eenzaamheid komt dit bericht weer keihard aan bij de ouderen en mensen met een beperking!”Roopram stelt raadsvragen over deze kwestie aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen