Raadsleden De Mos en Sluijs: “Waarom ondernemers de stuipen op het lijf jagen?”

Hart voor Den Haag heeft geen goed woord over voor de wijze waarop de gemeente angst heeft aangejaagd bij horecaondernemers op het Plein. 

In een buitengewoon onduidelijke, bedreigende en zeer onvriendelijke brief (1), werd de indruk gewekt dat de Pleinondernemers alle terrassen moesten verwijderen. Bij nadere bestudering en navraag bleek het om de extra coronameters aan terrasvergunning te gaan. “Waarom communiceert de gemeente zo horkerig? Waarom hardwerkende ondernemers zo de stuipen op het lijf jagen met verkeerde signalen, het dreigen met boetes en een zeer vijandige houding?”, vragen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Ralf Sluijs zich hardop af. “Deze slechte communicatie heeft geleid tot veel onrust, onbegrip en woede. De telefoon staat bij ons roodgloeiend.”

Groter terras behouden

Hart voor Den Haag zal vanavond tijdens een economiedebat in de Haagse gemeenteraad opheldering eisen van verantwoordelijk wethouder Bruines. Daarbij zal de grootste partij nogmaals pleiten om af te zien van het innemen van de extra coronameters aan terrassen. “De meeste horecaondernemers worden nu opgejaagd door de Belastingdienst om de in coronatijd uitgestelde belasting te betalen, maar de meeste bedrijven hebben daartoe nog niet voldoende vlees op de botten. De extra coronameters moeten, voor extra inkomsten, daarom wat ons betreft gehandhaafd worden”, aldus de twee raadsleden.