De Mos: ‘We zijn terechtgekomen in het meest smerige politieke proces ooit’ 

Hart voor Den Haag / Groep de Mos heeft met grote verbijstering kennis genomen van de aanhoudende lastercampagne van het Openbaar Ministerie

“Het OM maakt zich met nieuwe valse beschuldigingen, laster en leugens schuldig aan de verdere karaktermoord op een politieke partij en haar achterban”, reageert een furieuze – nog niet eens verhoorde – Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos.

Hart voor Den Haag stelt dat er forse beschuldigingen worden gedaan en als waarheid worden geframed richting de media.

De Mos: “Deze nieuwe en ongefundeerde beschuldigingen, waarvan de inhoudelijke behandeling pas rondom de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zal plaatsvinden, tonen aan dat dit een politiek proces is, om ons rücksichtslos en ongenadig hard kapot te maken.”

Oud-wethouder Rachid Guernaoui: “Wij hebben niets onrechtmatigs gedaan en daarom zijn we erg geschrokken van de valse beschuldigingen. Wij worden op dezelfde manier gefinancierd als alle andere politieke partijen. Wij krijgen onze inkomsten uit contributie, afdracht van raadsleden en wethouders én van donaties.”

Na het lezen van de voorlopige ten laste leggingen richting de gewezen wethouders en het raadslid, ziet Hart voor Den Haag de uitkomsten van het onderzoek met méér dan vertrouwen tegemoet.

Vanavond zit partijleider Richard de Mos met zijn advocaat Peter Plasman bij het TV-programma Beau; 21.30 RTL4