Raadslid Damiën Zeller: Wij laten onzindebat stilletjes aan ons voorbij gaan!

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is de eeuwigdurende discussie over Zwarte Piet meer dan beu. De grootste partij in de Haagse raad laat morgen het debat over de sinterklaasintocht en Zwarte Piet voor wat het is.

Raadslid Damiën Zeller: “Wij laten dit wedstrijdje zwartepieten graag aan ons voorbij gaan. Terwijl wereldvreemde partijen in hun eigen bubbel debatteren over de sprookjesfiguur Zwarte Piet, zijn wij liever aan het werk voor de stad. We hebben groot respect voor al die vrijwilligers die ieder jaar opnieuw tienduizenden kinderharten blij maken. Zullen zij in een vrij land zelf mogen weten hoe ze zich schminken? We moeten juist trots zijn op al die vrijwilligers die een mooie traditie in ere houden. Deze politieke discussie kent alleen maar verliezers en dat zijn met name de kinderen en ouders die het Sinterklaasfeest vieren. Makkers in de raad, staakt daarom uw wild geraas!”

Pepernoten en een wortel voor het paard 

Zeller heeft wel wat in de schoen voor alle moraalridders: “Bij de Raad leveren we wat zakken pepernoten af en een wortel voor het paard. In plaats van de welhaast dwangmatige drang naar het uitbannen van een kindervriend zouden al deze partijen er goed aan doen om eens te luisteren wat de samenleving wil. Wedden dat het overgrote deel van de bevolking, ongeacht kleur, zegt; Waar gaat deze elitaire prietpraat over? Zwarte Piet is zwart omdat ‘ie door de schoorsteen komt!”