Damiën Zeller: “Etaleer stadstrots met geschilderde Aad Mansveld en Lex Immers”

Enorme schilderingen van Haagse helden als Tommie Beugelsdijk, Lex Immers en Aad Mansveld op grauwe flatgebouwen. Als het aan Hart voor Den Haag/Groep de Mos ligt wordt die droom werkelijkheid. ‘O, o, ode aan Moerwijk’.

In de Poolse hoofdstad Warschau staan op diverse flatgebouwen de iconen van de plaatselijke club Legia Warschau levensgroot vereeuwigd. Dat voorbeeld moet Den Haag volgen vindt de grootste partij in de gemeenteraad. “Diverse flats rond het Willem Dreespark in Moerwijk lenen zich daar perfect voor. Grenzend aan het Zuiderpark is dit dé plek om Haagse vedettes als de legende Aad Mansveld, maar ook huidige selectiespelers Lex Immers en Tommie Beugelsdijk te eren”, aldus raadslid Damiën Zeller.

De grootste partij in de raad wil het gevoel van stadstrots graag meer terugzien in de wijken. “Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger… Het gevoel van stadstrots kan niet mooier uitgebeeld worden! Wij zien dit als de ultieme o, o, ode aan Den Haag, Moerwijk en de iconen van onze stad”, zegt Zeller. Hij stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen