Raadslid Janice Roopram: “We zien hier momenteel veel arbeidsmigranten werken, terwijl er in deze stad ook veel werkzoekenden zijn”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het stadsbestuur in haar werkgelegenheidsplannen het Scheveningse havenbedrijf en de visserij gaat betrekken. De gemeente Den Haag wil elk jaar minstens vijfhonderd extra mensen aan het werk krijgen, bovenop de ongeveer vierduizend mensen die nu al aan het werk geholpen moeten worden. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur specifiek gaat kijken naar vraag en aanbod op Scheveningen, bijvoorbeeld in de visserij en het havenbedrijf.

Raadslid Janice Roopram: “Wij als Hart voor Den Haag zien kansen qua werkgelegenheid in de Scheveningse haven, bijvoorbeeld bij het havenbedrijf en de visserij. Kunnen mensen worden omgeschoold of bemiddeld naar werk in de haven? We hier momenteel veel arbeidsmigranten werken, terwijl er in deze stad ook veel werkzoekenden zijn. Dit is simpelweg krom. We gaan de wethouder vragen hierop actief te sturen en vraag en aanbod te matchen, bijvoorbeeld in de vorm van scholing en bemiddeling.” Donderdag spreekt de gemeenteraad over Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zal Hart voor Den Haag/Groep de Mos dit voorstel doen.