Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag / Groep de Mos: “De strijd met de buren is een heksenjacht geworden”

Soesila Sewratan, eigenaar van Eetcafé Foots, dacht ondertussen alles te hebben meegemaakt in de strijd die de bovenburen van haar café met haar voeren. Helaas blijkt niets minder waar. Nieuw dieptepunt: de buren hebben camera’s laten plaatsen die gericht staan op haar terras en haar tuin. “Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, gebeurt er wel weer wat,” aldus Sewratan.

“M’n kind die in bikini in de tuin loopt, wordt gefilmd, gasten blijven weg omdat ze niet gefilmd willen worden. Ik loop gewoon omzet mis hierdoor,” zegt de café-eigenaar, die eerder boetes kreeg vanwege klachten over geluidsoverlast door de nieuwe bovenburen. Ze maakte bezwaar tegen de torenhoge boetes, maar de bezwarencommissie heeft haar bezwaar ongegrond verklaard. Ze gaat nu in hoger beroep gaan en gaat daarbij haar eigen verdediging voeren. “Het kost anders teveel en het heeft tot nu toe niets gebracht.”

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag / Groep de Mos is des duivels over de laatste ontwikkelingen in deze zaak. “Deze strijd tegen het ondernemerschap van mevrouw Sewratan begint een regelrechte heksenjacht te worden en moet direct stoppen,” aldus Sluijs. “Het moet toch niet kunnen dat er ongevraagd camera’s gericht worden op het bezit en de gasten van mevrouw Sewratan omdat de buren last zeggen te hebben van wat muziek. Het is te gek voor woorden. Ik wil hier snel antwoorden op hebben van de wethouder.”

Hart voor Den Haag / Groep de Mos is van mening dat deze strijd zo snel mogelijk ten einde moet komen. “De buren weigeren in gesprek te gaan, er staan camera’s gericht op haar bezit, de boetes zijn torenhoog en het resultaat is dat mevrouw Sewratan het ondernemerschap niet meer ziet zitten. Wensen we in onze stad zo om te gaan met hardwerkende ondernemers? Ik mag hopen van niet,” zegt Sluijs. “Zoals we eerder al hebben gezegd: de gemeentelijke regeltjesbulldozer moet stoppen. Ik ga de wethouder na deze nieuwe gebeurtenissen opnieuw vragen om de boetes kwijt te schelden en de buren op te roepen om in gesprek te gaan met mevrouw Sewratan. Deze heksenjacht moet zo snel mogelijk afgelopen zijn voordat de ondernemer eraan onderdoor gaat.”

Foto: Cafe Foots

Lees hier onze schriftelijke vragen