Nino Davituliani: “Hoe eerder iemand deze signalen herkent, hoe beter. Dit moet onderdeel zijn van seksuele voorlichting op alle Haagse basisscholen!”

Hart voor Den Haag is bezorgd om jonge meisjes die steeds vaker slachtoffers van loverboys worden.  De grootste partij in de Haagse gemeenteraad vindt dat er hard moet worden opgetreden tegen deze vorm van mensenhandel en betreurt het feit dat het Openbaar Ministerie tegenwoordig steeds minder zaken oppakt. Raadslid Nino Davituliani: “Hierdoor krijgen die schurken letterlijk de vrije hand om zoveel mogelijk meisjes seksueel te kunnen uitbuiten. Als gemeente kunnen we hier ook onze verantwoordelijkheid in nemen door zoveel mogelijk op preventie in te zetten. Wat ons betreft moet dit zo vroeg mogelijk, dus op de basisschool.”

Davituliani: “Voorlichting- en preventieprogramma’s moeten, naast in het jongerenwerk, een structurele plek krijgen in het onderwijs. En dat willen we op elke Haagse basisschool in de bovenbouw realiseren. Zodat jonge kinderen in groep 7 en 8 al bekend worden met dit probleem en dus op vroege leeftijd al weerbaarheid kunnen kweken. De problematiek bevindt zich in een grijs gebied met seksueel grensoverschrijdend gedrag, relatieverslaving, ‘foute vriendjes’ en georganiseerde criminaliteit. Hoe eerder iemand deze signalen herkent, des te beter. Dit zou een onderdeel moeten worden van seksuele voorlichting op basisscholen!”

Hart voor Den Haag heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Daarin vraagt de partij het stadsbestuur ook om meer aandacht voor het landelijke meldpunt jeugdprostitutie te genereren, zodat de aangifte- en meldbereidheid worden vergroot.

Lees hier onze schriftelijke vragen