Raadslid Ralf Sluijs: “Een mooiere catwalk dan Den Haag kan ik niet verzinnen”

Fashionista’s en mode minnend Nederland moeten hun hart op kunnen halen in de Hofstad! Hart voor Den Haag/Groep de Mos vindt de tijd rijp voor een Haagse modeweek. Modeontwerper Allan Vos en raadslid Ralf Sluijs hebben de handen ineengeslagen om onze stad letterlijk in de etalage te zetten.

Mondriaan studenten en gevestigde namen
Allan Vos ademt mode uit al zijn poriën en hij loopt al een tijd rond met zijn ambitieuze plannen: “Den Haag is mijn stad, mode en organiseren is mijn ding en ik gun alle talenten een mooi podium. We hebben hier een aantal jaren een modeweek gehad in de vorm van ‘Residence de la Mode’, waar helaas de stekker uitgetrokken is. Doodzonde, want Den Haag heeft veel te bieden op modegebied”.

De ontwerper kan dan ook niet wachten om zijn plannen uit te voeren. “Ik wil ruimte bieden aan verschillende soorten modetalent. Studenten van de Mondriaan School voor Mode en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst maar ook aan gevestigde grote ontwerpers.” De organisatie van ShoppingNight Den Haag heeft al aangeven een samenwerking wel te zien zitten. Dat zou betekenen dat de ShoppingNight de officiële aftrap van de modeweek wordt.

Museumkwartier als catwalk
Hart voor Den Haag/Groep de Mos deelt het enthousiasme voor een Haagse modeweek. “Een mooiere catwalk dan Den Haag kan ik niet verzinnen! Het zou een enorme impuls zijn voor het modeprofiel van onze stad en de kansen op een baan in de mode vergroten. Het sluit ook perfect aan bij de ‘kwaliteitstoeristen’ die we graag ontvangen, wat weer goed is voor de Haagse detailhandel en horeca”, aldus raadslid Ralf Sluijs. Het raadslid heeft ook al ideeën over locaties: “Ik zou het prachtig vinden als we dit in het Museumkwartier kunnen realiseren. Shows in de zalen van Escher, de voormalige Hoge Raad en een lange catwalk over het Lange Voorhout zelf. Hoe mooi zou dat zijn?”. Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen.

Lees hier onze schriftelijke vragen