Roopram: “Wij willen niet dat het Bronovo ziekenhuis verdwijnt. Welke middelen ziet de wethouder om dit tegen te houden? Dat HMC nu niet wil reageren is heel veelzeggend, ik vrees het ergste.”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft met spoed een debat aangevraagd over het bericht dat HMC Bronovo eind 2023 voorgoed zou sluiten. Raadslid Janice Roopram wil zo snel mogelijk met de wethouder zorg in gesprek, nu blijkt dat er vergevorderde plannen zijn om het Bronovo te sluiten. Eerder stelde de grootste partij in de raad al schriftelijke vragen en ze roept het college op deze zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat deze kunnen worden betrokken bij het debat.

Janice Roopram: “Veel bewoners in de buurt, waaronder veel ouderen die rond het Willem Rooyaardsplein wonen, dreigen de basiszorg in de buurt te verliezen. Dit is voor ons niet te verkroppen. Ik begrijp dat wij als lokale politiek niet gaat over het bekostigingssysteem van ziekenhuizen, maar Den Haag en Scheveningen vangen wel de keiharde klappen. Wij willen geen Amsterdamse toestanden, zoals het geval was bij het Slotervaartziekenhuis. Dat HMC nu niet wil reageren op de is heel veelzeggend, ik vrees het ergste. Hoe eerder duidelijkheid, des te beter! Daar hebben de mensen nu recht op!”