Raadsleden William de Blok en Janice Roopram: “Buurthuis Wings belangrijk voor de buurt!”

In de wijken Waldeck, Bohemen en Kijkduin ligt de gemiddelde leeftijd van de bewoners ver boven de 55 jaar. Buurthuis Wings ligt centraal, is gelijkvloers, uitstekend bereikbaar ook met het openbaar vervoer en de wijkbusjes, én voor de vele omwonenden, die vaak moeilijk ter been zijn.

Sinds jaren maken de verenigingen Walboduinbridgeen Bridge-Thor (in totaal zo’n 400 leden) wekelijks gebruik van deze accommodatie tot ieders volle tevredenheid, evenals de Jeu de Boulesclub A.V.W. met 95 leden en de bingoclub met ongeveer 25 leden. Alle clubs worden gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Voor al deze mensen op leeftijd is sociaal contact en beweging van groot belang. Velen zouden hun huis niet meer uit komen en geen contact meer hebben met buurtbewoners zonder deze activiteiten dicht bij huis, met alle gevolgen en eenzaamheid van dien. Stichting Buurthuis Wings treedt nu op als beheerder van het gebouw. Zij willen beheerder blijven maar van de gemeente hebben zij het bericht gekregen dat na 15 oktober zij geen beheerder meer mogen zijn van het gebouw.

Raadsleden William de Blok en Janice Roopram van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos begrijpen hier niets van. De Blok hierover: “De huidige beheerders zijn vrijwilligers en geliefd bij de gebruikers, waarom dan een externe partij aanwijzen terwijl het nu prima gaat?” vraagt hij zich af.

“De beheerders zijn vertrouwde gezichten voor alle bezoekers van het gebouw en er is een goede samenwerking met hen en de clubleiders. Zij vormen een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bezoekers,” zegt Janice Roopram.

Lees hier onze schriftelijke vragen