Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil, na het realiseren van verlichting op de Haagse Markt, ook op de Hoefkade graag kerstverlichting. Kerst is een feest voor iedereen in Den Haag dus ook voor de ondernemers en bewoners van de Schilderswijk, zo stellen Mohamed Balah en Ralf Sluijs. Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah: “In de kerstperiode mag je in de wijk overal aansluiten bij verschillende kerstdiners, mede georganiseerd door wijkbewoners. Dit prachtige feest wordt ook in de Schilderswijk groots gevierd.”

De Hoefkade was jarenlang een prachtige stadsentree gedurende de feestdagen voor onze stad. De kerstverlichting was een vast gegeven, totdat de winkeliersvereniging uiteen viel en de kosten niet meer betaald konden worden vanuit de vereniging. De ondernemers roepen nu de hulp in van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. “We hebben de Haagse Markt en de Paul Krugerlaan al in het volle licht gezet, dan kan de Hoefkade natuurlijk niet achterblijven”, zegt raadslid Ralf Sluijs.

Hart voor Den Haag vraagt het stadsbestuur dan ook om snelle actie aangezien de feestdagen al voor de deur staan. Sluijs: “Iedere bezoeker die vanaf de Hoefkade onze mooie stad inrijdt verdient een prachtige stadsentree volledig in kerstsfeer”.

Lees hier onze schriftelijke vragen