Mohamed Balah: ”Dit voorkomt late afgelastingen en zorgt voor veilige Haagse vechtsportgala’s!”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil een andere aanpak op het gebied van vechtsportgala’s in Den Haag. Momenteel gebeurt het te vaak dat organisatoren van buiten de stad naar Den Haag komen om een vechtsportevenement op poten te zetten, maar eindigt dit geregeld in een afgelasting.

Volgens fractievertegenwoordiger Mohamed Balah zijn er momenteel zo’n vijf grote Haagse promotors van vechtsport, die hun zaken op orde hebben. Balah wil dat zij hun markt niet verziekt zien door onbekende krachten van buiten de stad, die in Den Haag proberen een gala van de grond te krijgen. Hij wijst ook op de vele afgelaste gala’s in Den Haag, vanwege veiligheidsproblemen. Tevens wil hij dat het stadsbestuur motiveert wat de aard en grootte van dreiging is, die soms wordt aangegeven als reden voor afgelasting. Balah benadrukt ook dat dergelijke gala’s ook een podium zijn voor jong talent en hij zegt op het idee te zijn gekomen na een bezoek aan vechtsportcoach Hans Massing in Loosduinen.

Mohamed Balah: “De controle moet terug, we krijgen nu de rotte appels van buiten Haaglanden. Wij willen niet dat de goeden onder de kwaden lijden! Als je kijkt naar de afgelaste vechtsportgala’s, dan begrijp ik dat de veiligheid voorop staat, maar tegelijkertijd rijst de vraag of er niet meer checks & balances moeten komen. Dit voorkomt geannuleerde evenementen en zorgt voor veilige, goede gala’s in onze stad. Laten we de naam die Den Haag heeft als kickboks hoofdstad van Nederland, benutten! Na voetbal en hockey is kickboksen immers de meest populaire sport in Den Haag onder de jeugd.”

Lees hier onze schriftelijke vragen