Raadslid William de Blok: “Invoering van de Rotterdamwet in Moerwijk is keihard nodig”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het stadsbestuur gaat voorkomen dat Moerwijk verder afglijdt. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad noemt een gebrek aan integratie in de wijk, werkloosheid, onveiligheid en vele verwarde personen als hardnekkige problemen. Er zijn veel bedelaars, mede door de vele zorglocaties met verwarde personen en relatief veel schooluitval.

Om de problemen het hoofd te bieden pleit Hart voor Den Haag/Groep de Mos er al jaren voor om de Wet Bijzondere Maatregelen Grootstedelijke Problematiek (beter bekend als de Rotterdam- wet) in te voeren. “We zijn dan ook heel blij als de Rotterdamwet eindelijk wordt ingezet in Moerwijk”, aldus raadslid William de Blok voor Hart voor Den Haag. Ook pleit De Blok voor invoering van een bedelverbod in Moerwijk, om de vele overlast van verslaafde- en verwarde personen tegen te gaan.

“Concreet kunnen huishoudens met inkomen uit vast werk of pensioen en studenten zich door inzet van deze wet met voorrang vestigen in Moerwijk, kan de onroerend- zaakbelasting voor bedrijven omlaag, kunnen panden worden gesloten die de leefbaarheid aantasten en mogen inkomenseisen worden gesteld aan woningzoekenden.” “Met andere woorden een breed spectrum aan maatregelen die de leefbaarheid in de wijk zullen verbeteren, dit is gewoon heel hard nodig om te voorkomen dat Moerwijk het afvoerputje van Den Haag wordt. We hebben ook afgesproken dit te gaan doen, maar het duurt te lang!”, zo besluit De Blok die ook vraagt of het stadsbestuur bereid is om invoering van de Rotterdamwet elders in de stad te onderzoeken.

Lees hier onze schriftelijke vragen