Raadslid Ralf Sluijs: “Nu doorpakken en komende zomer verder uitrollen”

De proef van afgelopen zomer met terrassen op een parkeerplaats in de Reinkenstraat is een groot succes gebleken. Dat blijkt uit de evaluatiebrief die wethouder de Mos vandaag naar de Haagse gemeenteraad zond. Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil uitbreiding van de pilot. “Nu doorpakken en verder uitrollen”. 

Blije ondernemers, blije buurt
Ondernemers uit de Reinkenstraat hadden de mogelijkheid om in de periode van 1 augustus tot 1 oktober van dit jaar een vergunning aan te vragen voor een terras op een parkeerplaats voor hun gevel.
Het experiment vloeit voort uit de afspraken in het coalitieakkoord hebben. Daarin staat dat er een nieuw, soepeler terrasbeleid komt. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is gelukkig met de evaluatie. “De pilot in de Reinkenstraat is een groot succes gebleken. De ondernemers zijn blij, de buurt is blij, dan zijn wij ook blij”, zegt raadslid Ralf Sluijs. De pilot heeft uitgewezen dat de zomer zich hier goed voor leent. “De parkeerdruk is door de vakanties lager, waardoor de horeca optimaal van de ruimte kan profiteren. De terrassen brengen extra gezelligheid en reuring in de straten. Wij vragen de wethouder dan ook om de pilot komende zomer in meer straten toe te passen. Van parkeervak, naar terrasbak, top!”, aldus Sluijs. Het raadslid gaat zijn voorstel in de raad bespreken.

Terras van Augustus op een parkeerplaats in de Reinkenstraat (Foto: Hart voor Den Haag/Groep de Mos)