Hart voor Den Haag/Groep de Mos ontvangt meldingen over herrie die wordt ervaren door buurtbewoners rondom de keerlus van lijn 12 in Duindorp. De herrie is afkomstig van de trams bij de keerlus van lijn 12, de geluiden zijn in de wijde omgeving in Duindorp te horen.

Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah van Hart voor Den Haag wil dat de herrie per direct stopt. Balah: “Het is logisch dat een zware tram geluid maakt, maar we ontvangen teveel klachten uit Duindorp over geluidsoverlast door tram 12. Hier moet dus naar gekeken worden. Zodra de rails zijn ingesmeerd schijnt er tijdelijk minder overlast te zijn, maar er is dus nog geen structurele oplossing. Het knarsende en piepende geluid er nog steeds voor zorgt dat bewoners rondom het Markenseplein niet in slaap kunnen komen en in de ochtend vroeg wakker worden door geluidsoverlast. Het geluid gaat door merg en been!”

Cora van Vliet is omwonende en trekt ditmaal aan de bel omdat de herrie haar teveel is. Ze is ten einde raad.  Hart voor Den Haag verzoekt het stadsbestuur om met urgentie in gesprek te gaan met de HTM, de geluiden zijn niet te verdragen en zorgen voor een slechte nachtrust. Het wordt tijd dat het de mouwen worden opgestroopt en er werk gemaakt wordt van een blijvende oplossing. De grootste partij in de gemeenteraad heeft opnieuw, evenals in vorig jaar, schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen