Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dit jaar meer prominente kerstverlichting op de Haagse Markt. Momenteel mogen de marktkramen enkel in de verkoopunits worden verlicht, de buitenkant van de kraam mag niet worden opgefleurd met kerstverlichting. Ook vorig jaar was er discussie over uitgebreide kerstverlichting: de plannen van de marktkooplui werden destijds tot twee maal toe afgekeurd door de gemeente. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad zegt opnieuw signalen te krijgen dat marktkraamhouders graag grote kerstverlichting willen op de markt en vragen het stadsbestuur dit mogelijk te maken.

Volgens fractievertegenwoordiger Mohamed Balah en raadslid Jelle Meinesz is er zekerheid nodig vanuit het stadhuis. Balah: “Dan is het maar meteen voor de komende jaren geregeld! Buitenverlichting is een grote investering en op het moment dat dit alleen ín kramen mag branden, is het effect te klein. We hopen daarom dat het stadsbestuur met de marktondernemers om de tafel gaat om dit te regelen. Dit komt ook de uitstraling van de markt ten goede, want er is veel belangstelling voor het kerstfeest. Als je de Haagse binnenstad inloopt met de feestdagen is het goed aangekleed en de sfeer is goed aanwezig. Dit kan op de Haagse Markt ook!” Jelle Meinesz vult aan: “Om enige teleurstelling en dat ondernemers onnodige kosten gaan maken te voorkomen is er duidelijkheid nodig vanuit het stadsbestuur. We moeten belemmeringen weghalen en natuurlijk rekening houden met de veiligheid, maar als er weer een jaar verloren gaat omdat er geen feestverlichting kan worden geplaatst is dat enorm zonde!“, vindt raadslid Jelle Meinesz.

Hart voor Den Haag heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur en wil onder meer weten hoe het komt dat het de afgelopen jaren niet is gelukt om de Haagse Markt een kerstuitstraling te geven en of het college kans ziet hier verandering in te brengen.

Lees hier onze schriftelijke vragen