Hart voor Den Haag/Groep de Mos is des duivels over het besluit van de burgemeester waarin de vergunningaanvragen voor de vreugdevuren worden afgewezen. De partij noemt het een ‘ondoordacht’ en ‘dramatisch’ besluit.

Raadslid Arjen Dubbelaar: “Onze vrees – dat de vuren zouden worden gesloopt – wordt helaas bewaarheid. Het is een gewaagde en ondoordachte stap om te kiezen voor veiligheid op het strand en onveiligheid in de wijken. Het jarenlange beleid om zoveel mogelijk rust te creëren in de wijken wordt nu zomaar even bij het grofvuil gezet. Hoewel geweld door mensen die zich misdragen nooit gebagatelliseerd mag worden, is dit gewoon vragen om problemen. Erg dom en de manier waarop riekt ook naar onbehoorlijk bestuur. Te lang is de organisatoren een worst voorgehouden en die wordt nu vlak voor de feestdagen weggetrokken. De bouwers en mensen die hier ieder jaar van genieten worden genegeerd op een manier die niet chique is, mensen zijn aan het lijntje gehouden met bestuurlijk kiekeboe spelen.”

De grootste slopers van onze Haagse cultuur

Daarnaast signaleert de grootste partij in Den Haag een duidelijke trend: “Na eerst het Sinterklaasfeest, met het afschaffen van de kindervriend zwarte Piet, het brandmerken van oldtimer brommers door gekke milieuregels zijn nu de vreugdevuren aan de beurt. Deze partijen en de burgemeester gaan de geschiedenis in als de grootste slopers van onze Haagse cultuur! Dit terwijl de gemeente zelf zwaar is tekort geschoten in het toezicht vorig jaar! De vreugdevuren zijn gewoon nationaal erkend cultureel erfgoed, maar deze partijen breken ze lachend af.” stelt Arjen Dubbelaar.