Raadslid Jelle Meinesz: “Veiligheid voorop. Het is hoog tijd hier wat aan te doen, zoals recent is gedaan op de nabij gelegen Veenendaalkade”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos vraagt aandacht voor de verkeerssituatie in Moerwijk. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad vraagt specifiek om veiligheidsmaatregelen nabij de Guntersteinweg, bijvoorbeeld op de kruising met de Middachtenweg en Prinses Beatrixlaan.

Raadslid Jelle Meinesz noemt de straat in kwestie een racebaan: “Helaas wordt deze straat regelmatig misbruikt als racebaan! Regelmatig scheuren mensen hier met 30 of 40 kilometer snelheid te hard doorheen en dit levert enorm gevaarlijke situaties op. Er is in en rondom het park Overvoorde veel wandel verkeer: mensen laten hun hond uit of er zijn spelende kinderen. Ook zijn er mensen op weg naar de tennisbaan, veel 50-plussers en bejaarden worden geconfronteerd met opdraaiend autoverkeer uit zijstraten en uitritten. Het is dus hoog tijd hier wat aan te doen, zoals recent is gedaan op de nabij gelegen Veenendaalkade.”

Ook vraagt Meinesz naar geparkeerde auto’s en busjes van mensen die niet in de desbetreffende buurt wonen: “De geparkeerde busjes ontnemen automobilisten het zicht. Ook krijgen we veel klachten over parkeerproblemen, er is gewoon te weinig ruimte en dit is frustrerend voor de mensen in deze buurt. We vragen daarom aan ons stadsbestuur om met de mensen in gesprek te gaan en deze problemen op te lossen.” Meinesz heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees hier onze schriftelijke vragen