Monique van Stuijvenberg: waar zijn de parkeerplaatsen voor mindervaliden op Kijkduin gebleven?

Hart voor Den Haag/Groep de Mos kreeg te horen dat met de grootschalige verbouwing rond de boulevard in Kijkduin, ook de invalide parkeerplekken letterlijk op de schop zijn gegaan. Hart voor Den Haag vindt dit absoluut geen goede ontwikkeling. Juist deze kwetsbare groep mensen moet ook van Kijkduin kunnen genieten. De grote verbouwing geeft al genoeg overlast voor de enthousiaste Kijkduinbezoeker en juist ouderen genieten van een kopje koffie of een heerlijk diner aan de boulevard.

Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg, die samen met raadslid Janice Roopram het college om duidelijkheid vraagt, zegt: “Waar zijn de parkeerplaatsen voor mindervaliden op Kijkduin gebleven? Het hele voormalige parkeerterrein is inmiddels een grote bouwput geworden, zonder fatsoenlijke parkeervoorzieningen. Ook de lange dubbele parkeerstrook langs de Kijkduinsestraat, biedt geen enkele voorziening voor onze gehandicapte medemens. Vreemd is dat oplaadpunten voor elektrische auto’s kennelijk voor het parkeren van deze doelgroep van mindervaliden gaat?”

Echter, tegenover het Atlantic Hotel zijn er nog wel openbare parkeerplaatsen, maar deze zijn tot grote verbazing van Hart voor Den Haag, alleen gereserveerd voor exploitanten en brommers. Op deze plaat kan zeer eenvoudig minimaal 5 invalide parkeerplekken worden gerealiseerd. Raadslid Janice Roopram heeft schriftelijke vragen gesteld.

Lees hier onze schriftelijke vragen