Raadslid Damiën Zeller: “Een voorleeshond kan kinderen over deze drempel helpen en hierdoor op jonge leeftijd bij kinderen de leesvaardigheid verhogen.”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos vraagt het stadsbestuur een pilot te starten met voorleeshonden in Haagse bibliotheken. Kinderen die moeite hebben met (hardop) lezen kunnen dan gebruik maken van een voorleeshond die hen helpt weer plezier te krijgen in het lezen. Volgens de grootste partij in de Haagse gemeenteraad brengen voorleeshonden kalmte, zorgen zij voor ontwikkeling van inlevingsvermogen. Kinderen zijn sneller afgeleid, dus winnen zelfvertrouwen en werken ook nog aan hun cognitieve vaardigheden.

Raadslid Damiën Zeller: “Hardop voorlezen is voor veel kinderen best moeilijk doordat het kan zorgen voor angst en schaamte. Als het niet lukt, kan een kind het plezier in het lezen kwijtraken, terwijl een boek lezen leuk en leerzaam is. Een voorleeshond kan kinderen over deze drempel helpen en hierdoor op jonge leeftijd bij kinderen de liefde voor het lezen terugbrengen en verhogen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen, want in andere gemeenten, zoals Berkel en Rodenrijs, is dit al een groot succes!”

Hart voor Den Haag Groep de Mos stelt schriftelijke vragen en roept het college daarin op een pilot te starten in een aantal Haagse bibliotheken.

Lees hier onze schriftelijke vragen