Raadslid Ralf Sluijs: “Leg (startende) ondernemers geen strobreed in de weg”

De drempel van de Kamer van Koophandel (KvK) moet zo laag mogelijk zijn. Daarom pleit Hart voor Den Haag/Groep de Mos ervoor om deze naar de Leyweg te verplaatsen. ‘Goed bereikbaar en direct smeermiddel voor de economie van Zuidwest.’

Voorheen zat de Haagse KvK naast het Provinciehuis, eind 2015 zijn ze verhuisd naar de Koninginnegracht aan de overkant van de weg. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is niet te spreken over de locatie. “Het is een dure plek, moeilijk bereikbaar en het heeft beperkte (betaalde) parkeergelegenheid. Er mag (startende) ondernemers geen strobreed in de weggelegd worden om te kunnen ondernemen”, zegt raadslid Ralf Sluijs. Hij oppert dan ook om de KvK naar het stadsdeel Escamp te verplaatsen. “De Leyweg zou een toplocatie zijn! Goed bereikbaar, ligt in het grootste stadsdeel van Den Haag en heeft een groot stadsdeelkantoor in de buurt. De KvK is het perfecte smeermiddel voor de economische motor én het zelfvertrouwen van Zuidwest”, aldus het raadslid.

De partij ziet ook werkgelegenheid voortkomen voor Escamp. Banen als baliemedewerkers, catering en schoonmaak kunnen direct bij de bewoners van Zuidwest terecht komen. “Daarnaast kan ook Winkelcentrum de Leyweg de vruchten plukken van medewerkers en bezoekers van de KvK die daar hun gaan boodschappen doen. Daar worden we natuurlijk allemaal blij van!”, zegt Sluijs. Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen