Het winkelgebied Dierenselaan in Rustenburg-Oostbroek moet het sinds een aantal maanden doen zonder pinautomaten van de ING. De twee automaten ter hoogte van de Albert Heijn zijn weggehaald.

Dat past in een trend bij de bank, ontdekte de lokale partij Hart voor Den Haag / Groep de Mos na beantwoording van schriftelijke vragen van de partij aan het College. ING heeft recent 8 geldautomaten in Den Haag weggehaald, onder andere vanwege het verhoogde risico op ramkraken en de gevolgen daarvan voor bewoners.

Volgens het stadsbestuur is ING bereid om te kijken naar de mogelijkheden van alternatieve locaties. Ook geeft de bank aan dat ondernemers die interesse hebben in een geldautomaat in hun winkel zich kunnen melden. Hart voor Den Haag / Groep de Mos hoopt dat ondernemers zich massaal melden.

Raadslid Ralf Sluijs: “Steeds meer mensen betalen met de pin of zelfs contactloos, maar er zijn genoeg mensen die nog op de traditionele manier geld uit de muur halen om boodschappen te doen of voor de markt. Voor die groep, bestaande uit ouderen en minder mobiele mede-Hagenaars, gaat het te snel. We moeten ze niet vergeten.”

Het raadslid hoopt dat de gemeente in gesprek gaat met projectontwikkelaars om bij toekomstige nieuwbouwprojecten meer rekening te houden met betaalvoorzieningen. Sluijs: “Het is doodzonde dat de Theresiakerk wordt gesloopt – wat ons betreft was dat niet gebeurd – maar op de nieuwbouwlocatie moet nu worden onderzocht of er ruimte is voor een pinautomaat.” De partij stelt daarom schriftelijke vragen.

Henk Grijspaardt, vice-voorzitter van de ondernemersvereniging Dierenselaan/Apeldoornselaan, sluit zich aan bij de oproep van Hart voor Den Haag / Groep de Mos. “De locatie bij de nieuwbouw zou perfect passen binnen het winkelcentrum. Het ligt dan in het centrum van het gehele winkelgebied.

Lees hier onze schriftelijke vragen