Het is omwonenden een doorn in het oog, na de omstreden sloop van de karakteristieke panden aan de Harstenhoekweg/Badhuisweg kijken zij nu al maanden uit op een weinig fraai braakliggend terrein, vol sloopafval en afgezet met hoge hekken.

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, vraagt het stadsbestuur in te grijpen. William de Blok: “Het college houdt zich niet aan de toezegging om de sloop en nieuwbouw zo veel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, ik wil dat het college de ontwikkelaar erop aanspreekt om de bouwwerkzaamheden snel op te starten”. Raadslid René Oudshoorn vult aan: “Er is een gapend gat geslagen in het hart van Scheveningen Bad, omwonenden kijken daar nu op uit en het geeft geen positief beeld aan toeristen zo vlak voor het seizoen. Ik roep de wethouder op om deze sloopput snel tot ontwikkeling te brengen of anders tijdelijk een andere bestemming te geven die recht doet aan de allure van onze mooie badplaats”.

Beide raadsleden stellen vragen aan het stadsbestuur en willen onder meer weten wanneer de bouwwerkzaamheden aanvangen en of het stadsbestuur anders hierop gaat aandringen bij de ontwikkelaar.

Lees hier onze schriftelijke vragen