“Dit zijn gewoon zware criminelen die niets met dierenwelzijn op hebben”.

Nadat raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag/Groep de Mos afgelopen zomer aan de bel trok over verdwenen zwanen op Ypenburg, bereiken ons signalen dat ook uit de Haagse grachten en singels zwanen in grote getale verdwijnen. De laatste 15 jaar is het aantal zwanen in de Haagse wateren alleen maar toegenomen, maar sinds dit jaar is er een dramatische afname geconstateerd door mensen die dagelijks op deze grachten zijn te vinden.

René Oudshoorn: “Ik ben erg geschrokken van deze signalen, getuigen spreken over zwanendrifters die zwanen voeren, om ze vervolgens op de kant te trekken. Het aantal zwanen loopt drastisch achteruit. Getuigen durven uit angst voor represailles geen aangifte te doen bij de politie, dit zijn gewoon zware criminelen die niets met dierenwelzijn op hebben. Het heeft er alle schijn van dat, nadat eerst de wateren rond Ypenburg zijn leeggehaald, nu de Haagse grachten en singels aan de beurt zijn. Onbestaanbaar!”

Oudshoorn wil dat er snel een onderzoek komt door de (dieren)politie en dat de daders worden opgespoord en stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen