Hart voor Den Haag / Groep de Mos: “Stop teloorgang Zuiderpark; optreden tegen overlast daklozen”!

2018-05-16T14:01:25+00:0016 mei 2018|

Raadslid Davituliani: ‘Bezoekers voelen zich onveilig’

Er schijnt meer geen einde te komen aan de berichtgeving over de teloorgang van het Zuiderpark. Na berichten over vandalisme en dierenmishandeling, komt Omroep West met het bericht dat tientallen daklozen voor overlast zorgen. Veel afval zoals lege blikken bier, plastic flessen, ouder fietsen en witte vieze doekjes. Maar ook drugspuiten en zilverpapiertjes. Bezoekers voelen zich onveilig.

“Het Haagse Zuiderpark is geen opvang voor daklozen, maar een park waar iedereen zich veilig zou moeten voelen en juist tot rust wil komen”, aldus Hart voor Den Haag / Groep de Mos-raadslid Nino Davituliani, die wil dat de gemeente gaat handhaven op overlast gevende daklozen. “ Waar blijven de handhavingsteams? Waarom wordt er niet voldoende gesurveilleerd in het park? Slapen in het park is verboden en moet niet langer worden toegestaan. .

Hart voor Den Haag eist van de gemeente  meer inzet op het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in het Zuiderpark.

Davitualiani: ‘Naast meer surveilleren en handhaven, kan de inzet van mobiel cameratoezicht en het opzetten van een Buurt Interventie Team BIT Zuiderpark ook helpen”.

Lees hier onze schriftelijke vragen