Raadslid Nino Davituliani: “De maat is vol”

Hart voor Den Haag / Groep de Mos is klaar met racende maaltijdbezorgers in het Haagse verkeer. Ze rijden gevaarlijk en frustreren andere weggebruikers in groeiende mate. De partij wil daarom einde maken aan het asociaal rijgedrag van de bezorgscooters op met name fietspaden en trottoirs.

Raadslid Nino Davituliani: “De maat is vol! In toenemende mate ontvangen wij signalen van de bewoners uit verschillende wijken over de verkeersovertredingen die ze begaan en de onveilige situaties die ze veroorzaken.”

Asociaal rijgedrag

Met name de Stationsweg waar steeds meer eettenten bijkomen, wordt geteisterd door scheurende of fout geparkeerde scooters en brommers. De handhaving in dit gebied laat zich volgens de bewoners ook vaak te wensen over. Ook in andere delen van de stad hebben steeds meer mensen last van de bezorgers die de verkeersregels volledig aan hun laars lappen. Ook als voetganger moet je tegenwoordig goed opletten dat je niet omver wordt gereden door zo een pizzabezorger.

Dit constateert het raadslid Davituliani na een reeks gesprekken naar aanleiding van klachten van de bewoners. Ook ondernemers aan het Plein klagen hierover. Davituliani: “Het is natuurlijk van het zotte. Het is van groot belang om in gesprek te gaan met bedrijven die eten bezorgen. Het gaat hier immers om veiligheid van onze inwoners en bezoekers. In geen enkele wijk van Den Haag mag de wetteloosheid heersen. Wij roepen het asociaal (rij)gedrag overal in de stad een halt toe. In Den Haag gaan we respectvol met elkaar om, ook in het verkeer!”

Het raadslid van de grootste partij van de gemeenteraad stelt raadsvragen aan het stadsbestuur waarin ze verzoekt om het aantal incidenten dat veroorzaakt wordt door maaltijdbezorgers te registreren en met een gedetailleerde rapportage te komen. Ook meent ze het belangrijk te vinden om met de ondernemers die het eten bezorgen in gesprek te gaan over hun verantwoordelijkheden ter waarborging van de veiligheid en openbare orde. Ten slotte stelt  zij dat er meer en beter gehandhaafd moet worden op rijgedrag van bezorgbrommers.

Lees hier onze schriftelijke vragen