Bewoners en ondernemers op Duindorp zitten met de handen in het haar, want door alle rioleringswerkzaamheden en opengebroken straten is het dorp praktisch onbereikbaar. Hart voor Den Haag/Groep de Mos deelt de zorgen van de Duindorpers en stelt vragen.

Bewoners en ondernemers zijn ten einde raad. Nadat de Pluvierstraat en de Nieboerweg al open lagen, zijn maandag ook de Bevelandstraat en het Tesselseplein afgesloten. De Tholensestraat is doorlopend gemaakt en wordt door Duindorpers “een gevaarlijke racebaan”, genoemd. Ook zijn er grote zorgen of de hulpdiensten Duindorp kunnen bereiken in geval van calamiteiten.

Raadslid René Oudshoorn: “Onbegrijpelijk dat de gemeente de wijk op 3 plaatsen tegelijk opengooit, het verkeer is een chaos, er gebeuren veel ongevallen en er is veel schade door afgereden spiegels aan auto’s. Bewoners moeten kilometers omrijden om de wijk uit te komen. Is er dan helemaal geen regie bij de gemeente?”

Hart voor Den Haag maakt zich ook grote zorgen over de gevolgen voor de Duindorpse middenstand. Ralf Sluijs: “De communicatie richting de ondernemers wordt als ondermaats beschouwd en ze voelen zich niet serieus genomen. De klanten rijden nu met een boog om Duindorp heen omdat de toegankelijkheid nihil is en parkeren schier onmogelijk. De omzetten van de winkeliers hollen achteruit, hier moet snel een oplossing voor komen voordat het ondernemers de kop gaat kosten”.

Lees hier onze schriftelijke vragen