Janice Roopram: “Het gaat erom dat mensen die dit vervoersmiddel echt en vaak nodig hebben, deze ook hebben”

Mensen die in bezit zijn van een scootmobiel, moeten er rekening mee houden dat ze die in de toekomst moeten delen. De resultaten van dit onderzoek moeten dit jaar bekend worden. Zo’n “deelscootmobiel” is een plan om te voorkomen dat de kosten voor vervoer in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning nog verder oplopen.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos, werd naar eigen zeggen overspoeld met berichten door bezorgde burgers. Vooral na de verschijning van het artikel in het NRC met als koptekst, “De scootmobiel is het gevaarlijkste vervoersmiddel van Nederland”.

Volgens het artikel worden ongelukken vaak aan de bestuurder toegeschreven en valt de scootmobiel vaak om.

Raadslid Janice Roopram: “Veiligheid van onze inwoners die slecht ter been zijn staat voorop! Zij hebben recht op duidelijkheid   voor wat betreft het delen van een scootmobiel en vraagt daarom ook naar de uitwerking van het plan en welke gesprekspartners hierbij betrokken worden. Ik zou ook graag van het college willen weten of alle scootmobielen rechtmatig worden gebruikt. Wij krijgen namelijk regelmatig klachten van mensen die aangeven dat er vaak scootmobielen zijn die niet of nauwelijks worden gebruikt. Het gaat erom dat mensen die dit vervoersmiddel echt en vaak nodig hebben, deze ook beschikbaar hebben in onze stad. Gaat het ten koste van de bestaande gevallen? Ook moet dit allemaal veilig zijn, daarom vraag ik ook aan het stadsbestuur of het klopt dat een scootmobiel daadwerkelijk vaak betrokken is bij ongelukken.”

Lees hier onze schriftelijke vragen