Damiën Zeller: “Een bindende sportnorm helpt het college om de noodzaak voor sport in het achterhoofd te houden en bij nieuwbouwprojecten en herinrichtingen sportvoorzieningen te realiseren.”

Bij nieuwbouwplannen moet de stad sport niet uit het oog verliezen,  door het invoeren van een bindende sportnorm. Dit was één van de adviezen van de adviesraad voor de sport, een onafhankelijk adviesorgaan. Hart voor Den Haag / Groep de Mos omarmt deze sportnorm en ziet deze liever vandaag dan morgen worden ingevoerd.

Raadslid Damiën Zeller: “Iedereen moet sportvoorzieningen op redelijke afstand hebben. Het kan straks niet zo zijn dat iemand eerst de auto moet pakken voordat er gesport kan worden. Een bindende sportnorm helpt het college om de noodzaak voor sport in het achterhoofd te houden en bij nieuwbouwprojecten en herinrichtingen sportvoorzieningen te realiseren. Dit voorkomt dat de afstand naar goede faciliteiten te groot wordt en zodoende een drempel vormt om te sporten.”

Zeller vervolgt: “Er is niet altijd ruimte voor sportvelden of een nieuwe sporthal, het college zal dus naar creatieve oplossingen moeten zoeken om zich aan de bindende sportnorm te houden. Ik vraag daarom in schriftelijke vragen of het college deze bindende sportnorm, naar Amsterdams voorbeeld waarbij er wordt gekeken naar het  aantal inwoners en aantal woningen, in te voeren.” Het raadslid heeft schriftelijke vragen gesteld.

Lees hier onze schriftelijke vragen