De grootste coalitiepartij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag / Groep de Mos, heeft schriftelijke vragen gesteld over het bericht dat er veel onbevoegde docenten voor de klas staan in Haagse scholen. Zo wil de partij weten hoeveel het aandeel onbevoegd gegeven lessen is en of de onbevoegde docenten wel beschikken over een lerarenopleiding.

Raadslid Damiën Zeller: “Ik schrik van deze cijfers, te meer omdat het niet is gelukt het aantal onbevoegde docenten te laten dalen. Meer informatie hierover is wenselijk, want onbevoegd betekent niet altijd onbekwaam. Sommige docenten zijn bijvoorbeeld wel bevoegd voor het geven van Nederlands, maar geven daarnaast ook geschiedenis. Daarom wil Hart voor Den Haag / Groep de Mos weten hoeveel onbevoegd gegeven lessen er worden gegeven en of de deze docenten een afgeronde lerarenopleiding hebben. Maar buiten kijf staat dat 223 fulltime onbevoegde docenten een veel te groot aantal is. De wethouder zal hier gericht mee aan de slag moeten, om het onderwijsniveau op te krikken.”

De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W en vraagt hoe en op welke termijn de wethouder Onderwijs de tekorten effectief gaat inlopen en het lerarentekort gaat aanpakken.

Lees hier onze schriftelijke vragen