Raadslid Ralf Sluijs: “Dit licht is te kil voor de warmte van de straat”

Ondernemers en bewoners aan het Groenewegje en de Dunne Bierkade balen flink. De historische lantaarns langs de gracht worden vervangen door LED-lampen. Die zijn zuiniger, maar het koud witte licht is niet bevorderlijk voor de sfeer op de Avenue Culinaire. Ondernemers en bewoners beklagen zich vandaag over de verlichting in AD Haagsche Courant. “Het weerkaatst lelijk in de gracht”, stelt bewoner Henk Zwijnenburg, die een lantaarn pal voor z’n raam heeft. “Het gelige licht scheen prachtig mijn woonkamer in, dit knált naar binnen. Ik doe de gordijnen maar dicht”. De eigenaresse van café De Pakschuit aan de overkant is bang dat men ‘s zomers niet meer op het terras wil zitten vanwege de felle lampen: “Heel ongezellig. Ondernemers pleiten voor een alternatief.”

Effe dimmen

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is het met de bewoners en ondernemers eens. “Deze kille verlichting past niet bij de warmte van de Avenue Culinaire. Ik zou tegen de gemeente willen zeggen ‘effe dimmen dus’ dat licht”, zegt Sluijs.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen aan het college om sfeervoller licht in de lantaarns te krijgen.

Lees hier onze schriftelijke vragen