Raadslid Nino Davituliani: “Verergerde overlast door alcohol, drugs, zwerven en wildkamperen in Florence Nightingale park volstrekt onacceptabel.”

Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil dat de gemeente streng optreedt tegen de daklozen die in het Florence Nightingale park overlast veroorzaken. “Omwonenden maken terecht zorgen over openbaar dronkenschap, alcohol en drugsmisbruik door zwervers in het park.  Ze zien de plek als hun ontmoetings- en slaapplaats. Volstrekt onacceptabel!” stelt raadslid Nino Davituliani van Hart voor Den Haag.

Waterbedeffect
Wijkbewoners hebben meermaals aangegeven dat de daklozen uit het Zuiderpark komen omdat de toezicht daar verscherpt is. Davituliani vindt dat deze structurele overlast van zwervers in elk Haags park moet worden bestreden, zodra hier overlast de kop opsteekt. “Dit is een goed voorbeeld van waterbed effect. Het zou natuurlijk niet de bedoeling moeten zijn dat overlastgevers van het ene park naar het andere verhuizen. Toezicht en handhaving moet in elk park verscherpt worden, indien nodig, ook in Florence Nightingale Park.”

Openbare toiletten
Tot de verbazing van de partij geven de wijkbewoners aan dat overlastgevers de drugs in het zicht van iedereen nuttigen. Kinderen blijven nu weg van het park dat voor hen bedoeld was om te spelen. Uit angst kunnen ze ook geen gebruik meer maken van de nabijgelegen kinderboerderij. Door het plaatsen van de openbare toiletten in het park, wordt er nu ook in de toiletten, de zogeheten “dixi’s” volop drugs gebruikt. Davituliani stelt daarom raadsvragen aan het stadsbestuur en eist opheldering eist over het plaatsen van dixi’s. Ook verzoekt ze het college om de handhaving in het park te versterken.

Lees hier onze schriftelijke vragen